Effektivt och slappt

Kände mig rivig i halsen imorse igen. Palla! Men efter jag kört Astor på dagis gjorde jag ett ryck i källaren och packade ihop julsakerna ordentligt. På tiden liksom. Slängde massa tomma kartonger och skit. Mycket skönt. Städade oxå i hallen för där fick man typ vada genom ryggsäckar och raggsockor. 

Fick i mig smoothie med massa ingefära och lime som kanske boostade hals och snor lite. 
Sen fick jag ta och lägga mig under täcket och vila en stund. 

Jag dammade och Kent dammsög. Sotaren kom på inspektion och vi fick väntat besked om att riva panelplattan vid muren på Astors rum. Så vi började med det och fick fram jättefin original vägg från 1939. Den fick vi tyvärr oxå riva bort.


Nu har vi ett litet sminkprojekt på g där. 

Efter tidig middag väntade möte och kör för mig i fyra timmar. 
Kent och Astor kom och hämtade en grej och Astor ropade över hela parkeringen "kos deg på kör mamma!" 
Och det gjorde jag! För det var jättekul!

Nya fina stickade kläder från Solveig. Modellminen är på!


Se upp i backen!

Två dagar har vi spenderat i skidbacken här i Meråker. Jag har aldrig varit där tidigare och blev positivt överraskad! Igår var det soligt och vi hade med te och mackor. Idag snöade det och vi blev inte lika långvariga. Astor har varit jätteduktig! Han står bra på brädan men det har varit lite svårt när barnbackarna är så flacka. Våra ryggar och vårt tålamod har oxå testats om man säger så. 


Låg i snön och solade mig. Massa liv runtomkring. Nästan som när man slappar på stranden och somnar till sorlet. Eller inte haha. Men skönt har det varit! Man blir bra trött och mosig när man kommer hem och eldar i brasan.


God middag idag hos Solveig og Laksel. Och den nybadade killen somnade gott, redo för en ny vecka imorgon. På torsdag kommer Carolina och Thomas på besök! Det längtar vi efter!


Hungrig som en älg

Tydligen har en älg stått och spanat på min vitlök när den passerat köksfönstret.


Frisk luft, kallt, snö och sol tog ut oss på promenad. Lise visade huset dem ska flytta till och vi handlade lite.


Ryggen gillade promenad men ont är det. Stekte jättegod fiskpudding till middag. Astor åt massa mat och han är så snäll och härlig i dessa dagar. Mätt och belåten somnade han sen. 


Jag är sanslöst trött så snart landar jag på kudden. Längtar på nåt sätt till imorgon utan att veta varför. Har inga planer haha. 


Tillbakablick på liten tandkliare! Snön kom tillbaks och ryggen är av

Vaknade imorse med fortsatt enormt ont i ryggen. Vi hade försovit oss men det är ju ingen fara på en måndag. Tills jag fick läkartid 0950 och vi skulle upp och ordna oss, äta gröt, borsta fram bil, plocka fram skidor och packa ryggsäck.


Efter doktorn mördartryckt på ryggen gick jag en långsam promme innan Kent hämtade upp mig. 


Så blev det partid haha, vi bokade nämligen tid båda två hos kiropraktorn. Jag blev grundligt genomgådd, röntgad och knakad. Låsning i korsryggen m.m. åter på fredag. Lite lättnad efteråt men fortfarande himla ont. 

Dricker lite rött nu, det är bra medicin. Tur att det blev snöhärligt uppe hos oss igen så kan jag promenera imorron. Inga skidor med det här fick jag besked om. 
 
Annars säger jag bara: Riverdale! 

I like very much! Gamla Acke liksom, i en modern mystisk feeling med retrotwist.


Småkompisarna

Idag lekte vi och såg film hos Liam. Skönt och slappt på en söndag. Det har regnat hela dagen men nu blev det lite snö på kvällen istället! En fuskig fröjd för ögat. För det är bara några millimeter och det är plusgrader ute. Men ljust och fint blir det ju! 


Gjorde helstekt biff i ugnen men termometern tog lunch så det blev lite svajigt låns längs vägen. Gott blev det iaf! Invigde ny muffinsplåt med att göra små potatisrosor. Tunt skivad potatis och purjo toppat med ägg och yoghurt och ost. 

Hängd tjock yoghurt blev jättegod tzatziki och söndagsmiddagen blev mumsig!

Ryggen är ond igen och ungen är vild så vi måste städa upp ungefär varenda leksak i hela huset sen haha. God söndagskväll!Time flies i februari

Är det inte det dem säger? Skämt åsido är det sega tider nu. Jag har haft både ryggont och förkylning. Missat kör, kurs och träning denna vecka. 

Men annars har vi hunnit med spännande kvällsturer, zonterapi pluss pluss, nya soffor inte minst! Konsert med Backyard Babies och utekväll i Åre, kompishäng för både stora och små, alla sängar i huset fulla, mycket spännande grejer på dagis och både trots och glädje hos Astor.


Vi har firat Kents födelsedag, han har varit i Köpenhamn på Metallica, jag fick fina sjalar och Astor fick ny Spidermandräkt. Det har varit gråaste grått och krispigaste vitt, det har skidats och promenerats och legats i sängen. Det kan ske mycket på två veckor!


För femte året har vi ställt upp i Kroppskunst mot barnekreft där tatuerare en dag lagar motiv för 500 kr styck och skänker oavkortat allt till insamling. Barncancer är något som berör alla och trycket är enormt på den dagen. Jag brukar assistera och i år hade vi en väldigt lyckad dag på Copper Creek. Höll tiderna bra, skön stämning på studion, inga no shows. Vi blev sponsrade med frukt från Coop här och jag hade bakat. (Lyckades baka sönder vispen...) Vid fikabordet hade vi en insamlingsbössa och sammanlagt drog vi in 16 200! På en dag! Fantastisk att kunna bidra. 

I år slog hela evenemanget rekord med över 625000 kronor. 

Kent fick ett fint reportage i tidningen oxå!Jag har sett färdigt Game of thrones  (give me more!) Börjat med säsong tre av älskade Velvet och nu ser jag oxå fram emot detta!

För alla gillar ju orange!

Och turkost, som våra nya soffor!


Sweet Saturday

Vi har en kall men fin vecka på väntDå är det tur att jag har ny mössa som Solveig stickat. I mjukaste ull. 


Dinosauriekillen leker för fullt här. Han påpekar att han är bara dinosaurie, inte gecko eller krokodil. Så då vet vi!RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!