Hålla vakt

Imorse sa jag till Astor att vi skulle på loppis. Då letade han fram två kronor och la i fickan. Det vi i själva verket skulle var att ta emot lopper, alltså prylar som folk skänkte till försäljningen. Loppisen är nästa helg. 
Smaskigt att vara först på plats, jag har redan ställt undan det jag ska köpa haha. 
Vi håller loppisen på en samlingslokal här i lilla Kopperå så pengarna går direkt till lokalen och allt som behövs göras där. Med lite renovering kommer det bli jättebra. Vi hade faktiskt Astors dop där.

Just nu är det furu all over och ryschiga gardiner från 80-talet... Med lite färg och rensning kommer det bli nåt helt annat. Det ligger fint till och är bra storlek, köket är ganska nyupprustat och det är stora fönster med fin utsikt.

Astor prövade några inlämnade leksaker.


Saker Astor gjort på sista tiden

Bagare Bengtsson ritar, läser, leker och klättrar.
 
 
 
 
 

Rött och rött

Fick en jättefin höstig väst/kofta av mamma och pappa när de var här. Och så färgade jag utväxten igår. 
Nu är det fredagsslappis här hemma efter lek i full fart med kusinen Hugo.

Fredag på Copper Creek.

Idag är det fredag, då jobbar Kent på sin nya studio i Meråker, det innebär fem minuter till jobbet. På morgnarna sover vi då lite längre och äter frukost alla tillsammans innan vi kör Astor till dagis, det är fredagsskönt. Idag hade Kent tid hos frisören klockan 9.
Jag hjälper till lite med morgonbestyren på studion och är sen social med kunderna, jobbar lite med hemsidan, kokar kaffe, och tar det lugnt. Idag skiner solen höstigt lågt och klart och all smuts syns på rutorna. Men vad gör det om hundra år.
 
Jag är väldigt stolt över att Kent har realiserat en av sina drömmar och startat en studio här ute på landet, efter mångas efterfrågan och sin egen lust. Han har också renoverat, och visat sig kunna mer än han hade trott själv. Och sen har vi inrett med bara begagnade möbler vi antingen haft, fått, köpt eller hittat. Det enda som är nytt är handfatskommoderna från Ikea, köksskåpen och alla ramar. Resten hade vi i garaget, en del stod här, vi har handlat från antikaffären i Kopperå och vi har fått möbler av kompisar. Till och med en teve, handfat och diskbänk! Det mesta av tavlor och pynt hade vi hemma och det är kul att göra i ordning en plats som inte behöver vara stilren eller ha samma funktioner som ett hem. Här är det snarare ju mer desto bättre.
Tillsammans blev det en ihopknuten retroblandning som passar både tatuering och huset studion ligger i. Bara för att man startar något nytt behöver man inte åka och handla ihjäl sig.
 
 
Kents morfars gamla skrivbord med tillhörande hylla. Begagnad gammal tandläkarstol i förgrunden, till och med papperskorgen är en gammal glasspaperskorg från 70-talet.
 
 
 
I väntrummet står en soffgrupp vi köpte och hade i förra huset, vårt gamla bord, en matta vi fått, lampor som fanns här, mammas gardiner. Hyllorna satt här.  Ja ni fattar.
 
 
En rufsig fredag ett par veckor sedan. Ingen dagens.
 
 
 

Kanske är tillbaka....

Kanske prövar mig fram. Vi får se. Det finns tid men inte alltid ork och det är vad som är viktigast just nu. Kan vara skönt att ha bloggen som andrum/logg/eller något. Tänker ofta när jag ser fina saker att jag ska fota det till bloggen, men så är Instagram så enkelt och tillgängligt.
Så som sagt. Vi får se.
 
 

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!