Skön juldagÄlskar den här dagen på året. Sova ut, kolla på jultv, äta vört med god ost, plocka köttbullar och chokladbitar ur kylen, plocka lite med klapparna, myskläder, restlunch, slappmode och idag blev det överraskningsbesök av min morbror!
Jag fick lite bästistid med Soffan också nu på kvällen och så blev det Schneidersmiddag.

Nu ligger vi i soffan och kollar Så mycket bättre, jag har en skål choklad, granen myslyser och man mår så bra.

Längtar också till massa kompishäng imorrn!Bonuslucka!

Min julklapp till er!
 

Pepparkaksgubben önskar god jul!Vi har varit på kyrkogården i regnrusket, nu är det gröttime!

Julpirr!

Rocker väckte mig och jag kunde inte (ville inte) somna om.
Tände granen och kröp ned i soffan, vill se nåt julprogram. Ute är det regn och storm, mindre härligt och juligt. Det måste upphöra när jag och mamma ska ta vår traditionella promenad på kyrkogården idag.


Igårkväll blev det provsmak på skinkan, jag brukar inte vara nåt fan men i år var det riktigt smarrigt!


Dante hjälpte morfar att sätta på toppstjärnan igår.
Astor åt under hela klädningen så Pernilla fick sköta det själv, efter 25 jular jobbade hon som ett proffs. Jag satte på de tre sista kulorna.

Lucka 24

 
Have yourself a merry berry christmas!
 
 
 
 
 

Har ni klätt granen?

Jag satte på mig den lilla röda som den bekant kallas och sträckte mig på mina stiletter så långt jag kunde för att nå till toppen. Nu är stjärnan på plats.
 

Lucka 23

 
Låt inte julen gå upp i rök
 
 
 
 

Lucka 22

 
Rockin' around the christmas tree
 
 
 
 

Flyttat ut men knappt in

Lördagen var låååång! Astor somnade halv tre, jag väcktes av mardrömmar, ammade och sen ringde klockan kvart i sju.
Då var det bara att köra igång. Åkte till macken och köpte frukost, plockade ned det sista, Kents mamma kom och hämtade Astor och Rocker.
Massa starka män kom och började lämpa ut vårt bohag. Så mycket saker! Humöret var gott och vädret likaså. Allt flöt på och de körde iväg med första lasset. Då städade jag och Hanna sovrummet och badrummet samt tömde källaren.
När andra lasset åkt iväg städade vi oss ut ur lägenheten.

Döhungrig med tunga bröst, ont i hela kroppen av utmattning, svettig, smutsig, med trasiga händer åt vi en burgare i bilen och åkte sen till huset!
Där är allt mer eller mindre bara inslängt på nedervåningen och står så tills vi kommer tillbaka.

Vi hämtade upp grabbarna och hängde ett tag hos deras farmor innan vi åkte till Meråker, köpte pizza och åkte till Kents pappa.
Meningen var att vi skulle sova här. Och det gör resten. Klockan är nu halv sex och jag har inte fått en blund på ögat. Ena bröstet spränger och läcker. Vi ska snart köra till Stockholm. Jag har möblerat hela huset i tankarna.

Härliga bilder va......Så här tomt och välstädat var det i vardagsrummet i lägenheten när vi lämnade den. Kändes faktiskt inte jobbigt, mest bara skönt att bli färdig. Hemmet är ju sällan så omysigt, stökigt och smutsigt som när man flyttar så man vill ju helst bara bli klar. Plus att det nya lockar, och då tycker man inte att det känns så sorgligt att lämna det gamla.

Lucka 21

 
Vi samlas på gator och torg
 
 
 
 

Då kör vi!


Flyttlasset till Hommelvik går idag. 50 kartonger, 25 sopsäckar, massa möbler och prylar är redo och packat för ett nytt hem.
Vilken fantastisk lördagssyssla så här sista helgen före jul.

Kharma in christmas time

Jag är så stolt över min man! Tidigare i år var studion med på en rikstäckande dag där det tatuerades mot cancer. Alla pengar som drogs in den dagen skänktes till Barncancerfonden. Vi snackar alltså nån hundratusing.

Kent tyckte det var kul och kändes bra så på hans initiativ hade Purple Pain en fredag den trettonde-temadag i fredags. De ritade motiv inom temat och sem hade de drop in på bara de motiven hela dagen. Alla pengar skänktes till Kirkens bymisjon som har en julkampanj som heter Gled en som gruer sig til jul.
Det ordnas julmiddag för de som inte har råd och möjlighet att ordna det själv.
Cirka 14000 fick de in denna dag och pengarna gick oavkortat till denna julkampanj.

Jag läste ett citat om att julen är som ett förstoringsglas; det som är bra blir ännu bättre, men det som är dåligt blir också mycket sämre.
Tänkvärt när vi sitter i värmen med samlad familj runt dignande julbord och med massvis av klappar väntandes under granen.Jag har skänkt en sopsäck och en pappkasse med fina kläder som jag, Kent och Astor inte längre använder. Samt lite fina skålar, knivar och andra kökssaker. Det finns de som inte lever i överflöd och det känns nog extra mycket runt jul. Då känns det inte jobbigt att skänka kläder jag inte kommer i, inte gillar och vissa till och med med prislappen kvar....

Kanske ni kan göra något liknande på ert jobb? Eller rensa lite i garderoben, källaren, förrådet och på vinden där ting varken värmer eller glädjer.

Lucka 20

 
Jordkula julklot
 
 
 
 

Samdusch är mysigtNågra av kartongerna.... Kent ringde vår nya hyresvärd idag och han hade glömt att vi skulle ställa in alla grejer redan i helgen så de hade målat golven! Men bara på övervåningen och vi måste inte upp där nu på lördag. Hur som helst trodde han att det ändå inte skulle vara några problem på lördag, tur det!

Jag och Astor har duschat tillsammans ikväll, lika mysigt varje gång! Tror dock att jag gillar det mer än vad han gör.
Kent lägger honom nu. Det gick så där... Vi är tillbaka på amningssövning i sängen.Flyttmiddag

Med allt utom ett par glas och tallrikar samt två kastruller äter vi den sista lagade middagen i denna lägenhet.
Koka korv och potatis. Töm två bönkonserver. Salta.
Plastbestick.

Bon appetit!Boklansering, vinterdäck och flyttlådor

I lördags travade vi ned på Zenit yoga där Silje skulle ha boklansering av sin nya kokbok. Hon äter veganskt utan socker och gluten och den inspirerande kokboken är den enda av det slaget på den norska marknaden. Den visar också att man kan äta enkelt och framför allt, jättegott trots att man utesluter mycket av det som är "vanlig" mat för många. Dagen till ära hade hon bakat goda kakor och gjort raw choklad som vi fick smaka på. 
Mycket gott, med gott samvete! Sen gick vi och fikade med Thor på ekoreko vegetariska Annas kafé.
 
På kvällen åkte vi till Meråker för att byta till sprillans nya vinterdäck, jag och Astor hängde med Selda och Carina medan papporna ordnade däcken och kom sedan hem med pizza. En mysig lördag!
 
För ett år sedan var vi nyss hemkomna från den romantiska punkresan till London. Overkligt att tänka på nu när man sitter bland flyttlådor med en liten sprallande gosse i soffan. En liten en som idag lyckades vända sig från rygg till mage! Det har varit på gång och vi har stirrat och stirrat, men självklart missade vi vändningen idag. Plötsligt bara låg han på magen och lekte i gymmet!
 
Nu kommer Kent strax med fler kartonger och sopsäckar, jag har städat ur alla lådor och skåp i köket och ovanpå dem, den härliga platsen liksom. Lise var här och hängde med Astor under tiden. Strax dags att fortsätta, på lördag går flyttlasset och på söndag går jullasset till Väsby!
 

Lucka 19

 
Julen tillbringar man med familjen
 
 
 
 

Man får inte så mycket gjort

Har knappt packat nånting idag


Idag har det varit äta och sova hos mig som gäller. Från klockan sju. Vill inte ligga själv, vill inte va vaken. Grät i vagnen. Nu på kvällen har han legat i gymmet så jag hann äta och packa lite. Ett helt varv flyttade han sig i gymmet. Just nu sitter han i stolen och försöker frustrerat resa sig och äta på leksakerna som hänger där. Som han kämpar!
Kent jobbar sent, jag är nedkissad och har trasiga händer och hemskt hormonhår med kliig hårbotten, slitna toppar och nu har hårlossnandet efter graviditeten börjat.

Längtar till måndag morgon i Nibble.

Lucka 18

 
Jul jul i jordens alla hörn
 
 
 

Lucka 17

 
The perfect gift?
 
 
 
 
 

Svallande svall

Så fina frisyrer, kanske lite inspiration till jul?
Alla bilder kommer från jennyfhair på Instagram

Lucka 16

 
Å denna julglädje
 
 
 
 
 

Lucka 15

 
Don't drink and Sant
 
 
 
 

Lucka 14

 
Christmas world
 
 
 

13.12.13

Lucia idag. Jag hade ställt klockan på sju och tänkt smyga iväg för att köpa nån god frukost och sen titta på luciatåg på tv. Men jag kunde inte sova inatt så det var uteslutet att gå upp tidigt. Fast Astor tyckte ändå att åtta var en lämplig uppstigningstid.

Köpte mig en lucialunch, risgrynsgröt att värma på, tre gånger fick jag ta kastrullen av plattan pga kräk, skrik och ryggbajs som resulterade i fredagsbadet.
Så när jag nu satte mig med gröten var kanelen nedpackad i nån låda. Och min luciadessert, lussebulle som jag äntligen hittade, innehöll noll spår av saffran och var torr.

Så kan det gå på en fredag den 13:e/Luciadag!
Lillis hade stickade ullbyxor från farmor och raggsockor från oldemor. Under det en ugglebody från Arild.


Sen en alpackajacka från Kine. Många presenter är det! Ullen håller honom varm och är gosig att ha på sig.
Nu efter badet ligger han i gymmet med loppade strumpbyxor och tröja från mormor.

Då ska vi se om man kan få packa en kartong eller två.


Lucka 13

 
Sankta Lucia, ge mig en tia, tian var trasig, Lucian var knasig
Den klassiska visan får en ny innebörd när tiokronorssedeln bytts ut mot guldpeng
 
 
 

Ivar!

Hjälp vilken storm! Som anmält kom han plötsligt, härjade vilt och lämnade oss fort.
Vi satt inne helt trygga, men utanför oss välte ett gigantiskt träd! Jag skulle låta Rocker kissa och nyfiket kika lite på stormen, såg det välta trädet, blev livrädd och sprang in!

Gick ut nu igen när det börjat lugna sig. Inte så lätt att fota med mobilen. Tyckte att det knakade oroväckande i ett annat bautaträd så vi retirerade.

I övrigt rapporterar tidningarna om välta lastbilar, alla flyg, tåg och bussar är inställda, det rådde utegångsförbud så det gjorde kanske inte så mycket att det inte gick några bussar. Massa välta träd och därmed nedrivna ledningar och avstängda vägar. Krossade fönster, avrivna tak, vågor slog upp på vägar, 40 000 är utan ström i Trøndelag. Polisen fick eskortera folk som var utomhus, de ramlade av vindarna! Skyltar har flugit omkring, julgranar vält och jag tror inte en enda soptunna står upp.
Julmarknadens stånd blev förstörda, studsmattor flög iväg och Uff-boxar välte. En båt spolades upp på land!
Bilder från tidningen.
Nu har Ivar blåst förbi.

Sittkillen!

På tal om att sätta barnen i saker. Vi köpte en stol till Astor idag. Den som kallas Bumbo fanns bara i rosa och var utgående, men det fanns en från nåt som heter Mamas&Papas.
Astor verkade lite konfunderad men ändå nöjd med att få sitta upp. Det är det enda han velat göra de senaste dagarna.

Så nu sitter han och leker, som en stor kille!Lucka 12

 
För vissa är det en jultradition att sätta sina barn i saker
 
 
 

Varför sova när man kan vara vaken?

Varför ligga när man kan sitta? Varför sitta när man kan stå? Varför stå när man kan gå?

11.12 13

Det är en trött filur i mitt knä som inte vill somna. Kent är på premiär av Hobbiten. Här hemma visas en gammal Wallander och den avnjuts med ett glas vatten omringad av flyttkartonger. Men med det här sällskapet går det ingen nöd på mig.

Vi har haft en innedag idag och det var skönt. Nu snackas det goja med fingrarna i munnen.
Kan faktiskt inte tänka mig nåt bättre sätt att spendera en onsdagkväll på ♥♡♥

Korinter till ögon nej, men hatten på sne ja!


Lucka 11

 
Christmas here, Christmas there, Christmas everywhere
 
 

Två veckor kvar till julafton!Vi längtar!
Astor har inte helt varit sitt glada jag igår och idag, massa bajs, gnällignäll, galen i bilen igår, svårt att finna sovro.
Antingen är det reaktion på vaccinet, trött på bilåkande eller fikande, tänder på g, eller bara nån fas. Ställer in morgondagens babybio och tar en hemmadag. Går ändå inte att köra vagnen i det blytunga slasket.
Va på träff idag, mysigt som alltid. Verkligen ett öppet forum i den gruppen och vi pratar bajs, sömn, tuttar, förlossning, högt och lågt om allt. Väldigt skönt!

Snart kommer Linn på middag, Kent ska på träning, Astor sover och Rocker snarkar som en tjockgris.
Min rygg är av men annars är allt bra!
Blir skönt med jacuzzi i Nibble efter flytt och bebisbärande. Och så hamam sen!


Julgran på Solsiden

Lucka 10

 
Mjuka paket var populärt även förr
 
 
 

Lucka 9

 
Önskar du att en av dessa klättrade ner i din skorsten?
 
 
 

Sitter uppe med ilskobert

Han vägrade sova igår, spydde ner sin far och slocknade till slut vid ett. Halv sju började sen ett grundlöst missnöje så då gick vi upp, bytte blöja och kläder för han hade dregglat så jäkligt. Han vrålade, skrek och sparkade som en galning på skötbordet. Ammade i soffan och nu har han somnat och fått ro igen.

Kollar på God morgen Norge, hade sedan tidigare förstått att det programmet är en vän i arla morgon för mammalediga. Och det stämmer! Enda jobbiga är att det är nyheter två gånger i timmen, hade räckt med en.
Nu ska jag lägga mig skavfötters med tumsugaren här i soffan.

Ha en fin start på veckan ni!

Söndagen blev inte helt som tänkt

Kent skulle tatuera några kompisar som bor en dryg timme härifrån. Vi gick upp tidigt imorse och åkte dit. Men woopsiedaisy han hade med sig allt, utom maskinerna! Så det blev kaffe och pizzahäng istället. De hade fantastisk utsikt över fjorden! Astor och Iben har träffats förut och hon delade snällt med sig av sitt gym. Rocker trodde han var en katt ännu mer än vanligt då han åt kattgodis och lekte med kattleksaker.

Sen åkte vi till Kents mormor som bor på samma plats och på vägen hem stannade vi en snabbis hos svärmor.
Så även om det inte blev som tänkt blev det bra ändå!

Peace on earth

Kom i stämninge med en stämningsfull stämsång!
 
 
 

Lucka 8

 
Christmas all around the world
 
 

Bokstaven J

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar
 
 
1. Vad heter du?: Johanna
 
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
 
3. Flicknamn: Julie
 
4. Pojknamn: Johan
 
5. Yrke: Jägare
 
6. Färg: Julröd
 
7. Klädesplagg: Jeans
 
8. Mat: Julbord
 
9. Sak i badrummet: Jasmindoftande tvål
 
10. Plats/stad: Japan
 
11. En orsak till att vara sen: Jetlag
 
12. Något man skriker: Jalla!
 
13. Film: Jägarna
 
14. Något man dricker: Jägermeister
 
15. Band: Jumper
 
16. Djur: Jaguar
 
17. Gatunamn: Jaktvägen i Bollstanäs
 
18. Bil: Jaguar
 
19. Sång: Jävel på kärlek
 
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Julgransplundring
 
 
Pröva själva och kommentera om det här så tittar jag på din lista
 
Jag snodde denna från Linda

Assistent

Kolla vad snygga färger den klassiska Assistenten kommit i. Klår Kitchen Aid tycker jag. 
När vi flyttar ska min Kitchen få stå lättillgänglig så man inte drar sig för att baka eller smeta ihop nåt bara för att den är längst in i ett skåp.
PS. Ja jag nattbloggar om inredning, flyttattacksplaneringstankar låter mig inte sova. DS.

Lucka 7

 
Bakom var framgångsrik man står en stark kvinna
 
 

Glada lördagsnyheter!

Vi fick sms från de som idag flyttar ut från huset att de kunde lämna kvar lite taklampor samt skrivbord, stolar, soffa och liknande i gillestugan om vi ville. Hon skrev att det kan ju vara svårt att fylla upp ett helt hus på en gång och det har hon helt rätt i. Det blir mer än dubbelt så stort som vi bor nu. Även om vi har mycket saker kan det bli lite glest.

Vi har även köpt deras kyl och diskmaskin som var från förra året. Så skönt när folk är enkla, avslappnade och hjälpsamma! Hoppas bara någon nappar på vår lägenhet inom kort!

Min och Rockers morgonpromenad

Friskt, sol och massa fin snö!


Tack moster för fina leksaker!

Här hänger jag i soffan och leker lite


I pyjamasen från Småfolk. Mamma badade mig och den här gången gillade jag det. Sen fick jag ligga i stora sängen och bli masserad. Efter det lekte jag i soffan, drack en flaska och lades ned i vaggan. Somnade på störten.
Några gånger skrek jag i sömnen när jag tappade taget om min egen tumme.

Lucka 6

 
En slinga slingrar sig fram
 
 

Minnena sitter i glittertrycken


På Torget lyser julgranen och framför den står insamlingsboxar till de som inte har lika mycket som oss. Extra viktigt att tänka på vid juletid. Läste ett bra citat som sade att julen blir som ett förstoringsglas, det som är bra blir ännu lite bättre men det som är dåligt blir väldigt mycket värrre.
Jag har skänkt två säckar med både barnkläder, herrkläder och massa av mitt eget gamla, vissa saker till och med med prislapparna kvar.
 
 
 
 
I tio år har jag sparat partytoppar från Fabbentiden och strandlinnen från Spanien. Nån gång är det dags att släppa taget. Jag tror inte jag kommer vilja ha trekantsbikini när jag är klar med amningen, så jag skänkte en påse sådana till någon som kanske är mer perky. Koftor från premiärdagen när Debenhams öppnade är liksom inte lika heta idag. Jeans med ljusa slitningar på låren. Skor med klackar som känns oerhört daterade. Kommer ni ihåg att man köpte en ny partytopp typ varje helg?
 
Mitt problem är dock att jag tycker plaggen bär på minnen, ni som känner mig vet att jag kommer ihåg vad folk hade på sig vid alla möjliga tillfällen. Första dagen i sjuan; blå byxor från Benetton, vit Nike t-shirt med oranget märke. En av de värsta fyllekvällarna på Fabben; Pernillas konsumgröna linne och en svart spetströja över som sen hamnade hos Lina. Andra gången jag träffade Kent; turkos linneklänning. En kväll i Spanien när vi liksom kände att gillandet växte till kärlek; svarta knytbyxor och ett svart linne från Bershka. Anställningsintervju på Jemacon; svart pennkjol, svart finstickad båtringad tröja, grön tygblomma på den.
Skolavslutningen i trean; gul lånklänning med jeansväst och hatt. En råbra utekväll i Gamla stan; svarta knytbyxor, två transparenta Kookailinnen på varandra och kavaj. En galen rockkväll på Söder; randiga strumpbyxor, svarta manchesterbyxor med hål på knät, Him-tröja. Första dagen på praktiken på Ogilvy; svarta byxor, högklackade stövlar, topp med gitarr, blå manchesterkavaj. Kul kväll på Erotikmässan; rosa spetstopp, mörka jeans och den där sortens stövletter vi alla hade. Partykväll i Malmö; grön mönstrad tröja från Benetton, haremsbyxor i siden. Första dagen vårterminen i tvåan gymnasiet; gröna baggybrallor, blå fleecetröja och rastaflätor. Första kvällen på Kos; jeansklänning, skor från Sofias syrra och sjal i håret. Firade min 18-årsdag i vitt halternecklinne och jeanskjol med blommor.
 
And so on and so on. Jag minns säkert vad de flesta runt mig hade på sig vid dessa tillfällen också. 
 
Nu är det dags för någon annan att skapa minnen i glittertopparna. Dem och jag har liksom haft vårt.
 
 
Har för mig att detta var två av de dyraste och tuffaste partylinnen jag hade. Så även när jag slutade använda dem sparade jag dem bara för att. För att? 
 
 

Tremånaderskontroll

Idag var jag och Astor på helsestasjon för en tremånaderskontroll. TRE MÅNADER! What happened? 

Denna fantastiska unge är så klart ett A(stor)-barn och fick bästa betyg på vakenhet och med i blicken, styrkan i kroppen och snicksnacket. Han fick en spruta i varje tjocklår och då skrek han som en galning och blev högröd i ansiktet. Jag tog upp honom direkt efter andra sprutan, då blev han lugn och sen ammade jag och då började han skratta. Humöret alltså, det är det inget fel på!
Han mäter nu 65 cm och 7275 gram! Navelbråcket har börjat dra sig tillbaka och han är så fin och stark i kroppen.
 
Förut var det bajs och mat om vartannat, vi snackar alltså typ 8 bajsblöjor om dagen. Nu har det stabiliserat sig till en om dagen cirka. Han är tydligare i sina signaler om trötthet, hunger eller missnöje. Gymmet och babysittern med leksaker är väldigt populära, han kan leka ett par timmar med höga skrik av både förtjusning och frustration. De hängande leksakerna greppas nu med hårda tag och benen sparkar hej vilt. På detta sätt förflyttar han kroppen också så man får hålla ett öga på honom. 
Sit ups är den nya grejen, det var bästa moster som introducerade detta och nu vill han inte sluta. Innan han kommit ned vill han upp igen och igår satt han så på min mage och då greppade han tag om sina egna fötter. De ville han inte slippa taget om sen! Annars är det händerna som är det mest spännande just nu. Med fascinerad blick inspekterar han dem, de kramar om varandra och de smakar tydligen jättegott för de är i munnen så fort chansen finns.
 
Runt tre månader ska det tydligen hända mycket i bebisens lilla liv, och det har det verkligen gjort de två sista veckorna. Med mer stimuli under dagen verkar det lättare att somna om kvällen. Hormonet som skiljer på natt och dag börjar inte produceras förrän nu så har man haft en bökig nattbebis borde det bli lättare att styra upp det efter tre månader.
Vi har lyckats lägga honom runt sju på kvällarna nu. Vi byter blöja, sätter på pyjamas och ger en flaska. Sen lägger vi honom i vaggan och sätter på lite plingplongmusik. Det har funkat nästan varje kväll! Dock sover han ganska oroligt, det kan ha med utvecklingsfasen att göra, det är gråt i sömnen när han tappar tummen, mycket viftande och ljud. Men han sover som en stock så dete är ingen idé att vara ivrig och ta upp honom. 
 
Nu går vi upp halv nio varje dag, idag blev det sju för vi hade läkartiden klockan nio. Det kändes ohyggligt tidigt med mörkret ute.
 

White-hvit-vit-blanco

Så här vitt och fint var det i stan idag.
 
 
 
 
 

Mysig snödag

Planen för dagen var att träffa den ena mammagruppen och gå en promenad vid havet. Det försökte vi planlägga förra veckan också, då blev det storm och vi träffades på mitt jobb istället. Imorse när vi vaknade hade det snöat tre decimeter!!! Så vi träffades hemma hos en av tjejerna istället. 
Så mysigt med snön, trodde aldrig det skulle ta slut igår, och det gjorde det nästan inte heller. Jag låg i sängen på kvällen och hörde plogbilen utanför, det är ett mysigt ljud tycker jag. Den liksom jobbar på där i natten, öppnar vägarna och ordnar så samhället kan fungera när det vaknar till liv igen vid sju. Samma med sopbilen, när man hör dem tidigt på morgonen är det skönt att ligga i sängen och inte behöva gå upp än. Världen var alltså inbäddad, luddig, mjuk och vit imorse. En granne höll på och skottade gårdsplatsen, Kent gick ut och skottade fram vår bil, borstade av den, skrapade rutorna och startade den åt mig och Astor. Gull! Jag och Rocker gick en promenad och det var nästan lite barnslig förtjusning som bubblade upp i mig. Många norskpoäng på det. Nu gick vi en promenad här på kvällskvisten och det är så vackert ute, tunga grenar, dämpade ljud, ett fint ljus och ett allmänt lugn. Nu tror jag bestämt att Kent somnade när han nattade Astor. Han har fiskat hela dagen med en tatuerarkompis som är här på besök.
 
Hur som helst åkte vi hem till den här tjejen i gruppen, sjukt nog var Kent och tittade på en lägenhet i just det huset förut. Jag minns den och den var jättefin med schackrutigt golv och sneda köksskåp! Men men. Den här lägenheten vi var i idag var som att komma in i ett inredningsreportage. Högst upp, högt i tak, grova takbjälkar, framknackat tegel, stort badkar, palmer i badrummet, lyx ut i varenda genomtänkta detalj. Walk in closet, bautakök med massa snajdiga finesser och maskiner, t ex kokande vatten i kranen! Utsikt över stan från andra hållet än vårt, så jag stod och spanade över älven och husen. Barnen lekte, eller inte, men de låg där bredvid varandra på golvet. Astor somnade sött i hängvaggan efter att ha gjort en ryggbajsning. Imorse gjorde han en knäbajsning. Mycket bajs blir det. 
Mysig och avslappnande dag med julte, mandariner och croissanter. 
Nu på kvällen hade vi middagsbesök och vi värmde oss med köttfärssås och sedan spa:ade jag mig lite i badrummet och Kent nattade sig själv och Astor. Jag har röda raggsockor. Staken lyser i fönstret. Jag försöker mysa nu när jag har chansen. I helgen börjar vi packa flyttkartonger och får leva bland dem här i två veckor. Och sen tar det ju som bekant ett tag innan man kommer i ordning på den nya platsen.
 

Juledjur

Gulliga små julmopsar! Kanske detta är året då Rocker ska få en juloutfit?
 
 
 

Lucka 5

 
Jul på hela jorden
 
 
 

God morgon!Från barmark till tre decimeter mjuk bomull!
Vaknade imorse av att Astor låg och skrattade i snuggle. Ett par minuter innan klockan skulle ringa, mycket härligare ljud att vakna till!
Tror den här dagen har massa vitt och mys att bjuda på, önskar er en finfin torsdag!

Annorlunda julpynt!

Ibland är det gulligt när man hittar på roliga bilder med barn. Inte alltid. Inte ofta när det involverar jul, andra högtider eller teman. Men här är ett lyckat exempel!
 
 

Antishoppingkillen matchar mammaTänkte avklara det sista i julklappsväg idag. Astor höll inte med. Sur va han. Trots våra matchande kläder. Inte förrän vi kom hem igen blev humöret strålande. Men jag lyckades ändå ordna det sista. Tror jag.

Det blev en klapp till mig själv också! Så snäll som jag varit i år och lånat ut min kropp, låtit den spricka upp lite och sedan låtit den skäras öppen. Nu vikarierar jag också som matmaskin. Då får man unna sig dessa!Bröd i ugnen, paj i kylen, bebis i pyjamas. När han lagt sig och Kent kommit hem blir det middag, Sons of anarchy och klappinslagning.

Snöar förresten massa här idag! Var helt bart innan, verkligen varierande väder här nu.Lucka 4

 
A little note
 
 
 
 

Jag vet vad ditt hus heter len. Typ.Gosugglan vill gärna sitta eller göra sit ups nu för tiden.
Idag gick han och jag i det konstiga vårvädret till mitt jobb för mammaträff. Mysigare än nånsin idag!
Sen gick vi hem igen, alltså gått en mil idag om man lägger till Rockers sväng. Nu är jag trött.
En till som var trött var Lillis som nu sover sött i sin vagga. Kent är på träning och jag tänkte gå och duscha. Om jag orkar ta mig upp ur soffan...
Promenerade vid fina hus idag, temat blev döpta hus och fin trädgård.Dessa tre hus låg komiskt nog på samma gata.

Sen gick jag förbi den här harmoniska trädgården med massa madonnastatyer, gamla järnsängar och ljuslyktor.
Kan bara tänka mig hur fint det är där på sommaren.


Men det är inte alla som tar hand om sina hus. Det provocerar mig att se sånt som nedan.


Stackars gamla hus.

Lucka 3

 
Retro ger julstämning
 
 
 
 
 

Gänget ser sjukt proffsigt utUtbildningar, fina titlar, snygga tjejer. Det är mitt gäng det!

Lucka 2

 
En annorlunda accessoar till julen?
 
 
 

Flat tyre on a muddy road


Pepparkaksgubben firar första advent

Det blev lite julstämning idag med eljusstaken framme och några röda ljus. Nåt ska man ha trots att resten ska ner i flyttkartonger de närmsta veckorna. Jag åt julleverpastej på pumpafralla till frukost, sen åkte jag och pepparkaksgubben till en julmässa. Men den var inget att hänga i (jul)granen höhö. 
Kents mamma och Jan kom hit på adventsfika, det blev en hembakt gottigt seg kaka med kanel och kardemumma, samt pepparkakor med brie och hjortron. 
Peppisen somnade i vaggan för ett par timmar sen, hoppas vi fått in en ny rutin nu! Varje gång man tror det brukar något ändras men vi får se!
 
 
 
 
 
 
 
Amiralen har nu hittat tummen och den är tydligen god!
 
Recept på kakan som rekommenderas!
 
Vispa 3 ägg och 3 dl socker, blanda i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver samt vanilj, kanel och kardemumma efter smak och behag. Smält 100 gram smör och häll i 1 dl mjölk. Slå ner detta i smeten, häll i formen och skjuts direkt in i 175 grader, nedre delen av ugnen, 45 minuter.
 
 
 
 
 
 

Lucka 1

 
Vackra stämningskort från förr
 
 
 
 
 

Kvelertak på P3 Gull

 
 
Andra takkonserter att minnas
 
Beatles som startade det slående konceptet
 
Kent på taket till Oslos operahus
 
Red hot chili peppers gör grannarna glada

Segstartad söndag
Adventskalender

1 december, 1 advent. En av årets finaste dagar. Stora planer om storstädning och superpyntning blev lagt på hyllan till förmån av flyttkartonger och sopsäckar. Kommer övertagga nästa år, förbered er redan nu! Nästa år kan vi ha egen gran i huset! Stor ska den va! Med en ettåring som kommer älska att dra i kulorna. Det har jag i och för sig en lösning på. Mer om det om ett år.
 
På bloggen blir det jul ändå. Precis som på de flesta ställen i världen. I Nibble väntar julen på oss om ett par veckor.
 
Första luckan öppnas ikväll här i bloggen. Stay tuned!
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Stockholmare som hamnat på den norska landsbygden utanför Trondheim för kärlekens skull.
Vi har tidigare bott i Spanien, på Island och i Stockholm.

Med oss har vi Rocker, en fransk bulldog i sina bästa år och Astor, född 6 september 2013!