Lilla krypet!
Det går framåt (!) med krypandet. Och är det tänder på g nu? Det har tuggats och dreglats sen december men nu har det exploderat från magen ett par dagar utan några sjukdomstecken, och det har tuggats och gnällts. Stackars lilla blöjrumpan är sårig. Imorrn är det pappadag hemma så då måste stumpen luftas lite. Han har aldrig varit röd förut men det ser inte skönt ut.
Och ikväll kunde han inte komma till ro och somna fast han var jättetrött efter dagens runda i Meråker.
Vi fick ligga på varsin sida om honom och bara få honom ner i varv. Till slut somnade han med ena handen i Kents skägg och den andra på mitt bröst. Mycket nya känslor i kroppen i och med krypande kan göra bebisar oroliga om natten. Det är ett stort utvecklingssteg!

Vi började dagen jättetidigt, 8, egentligen 7 alltså! Rocker ramlade ur sängen och Astor satte igång morgongymnastik.Åkte till Lone och Hugo där det lektes hej vilt med bilar och prylar. Astor åt våffla tillsammans med oss andra ochhan fick lite ytterkläder från Hugo. Jag fick en retro radio som jag önskat mig till köket, den var vit och supercool! Hon visste inte att jag ville ha en sån så det var en rolig slump!

Sen var det födelsedagsfirande i Kopperå med hembakta tårtor. Astor var finklädd i ullgullfin kreation från Solveig och han drabbades av skrattattack på deras golv!Vi avrundade med besök hos Elin, Hallgeir och barnen. Där var det så klart full fart och lek. När killarna la sig och gudföräldrarna lekte med Astor på golvet gick jag in i tio minuters powernapkoma.


Utanför dem växte det förresten tussilago!


Helg!
Igår hade vi barseltreff här hemma, det var mysigt med små bebisar och mammor på besök. På kvällen kom Thomas, Maria och barnen, vädret var vårigt så Kent och Astor gick till Statoil och fyllde på gasolen till grillen, sen grillades det hamburgare och blandades fruktsallad. Ungarna lekte som vildar och Astor sov.

Medan Kent var iväg tog jag ett snabbt bad och smorde in ansiktet med massa aloe som en ansiktsmask. Så började det svida lite och jag fick nån allergisk reaktion. Gjorde jätteont, jag fick ta allergitabletter. Himla konstigt, har gjort så jättemånga gånger med just den aloen.
Idag var det fortfarande vår, vi hängde här ute, åkte sen och köpte solglasögon till Lillis och vi åkte hem till en i ena mammagruppen medan Kent var på fotboll.
Stan sprudlade av vår yra nordbor, uteserveringar proppfulla, solglasögon och converse på. Så härligt!


Let there be light!

Nakna glödlampor, slaktlampor, byggarbetsbelysning, hade vi någonsin trott att detta skulle bli eftertraktat i trendiga hem? Jag äslkar det i alla fall. Vad är nästa otippade sak? Vi vill ha lysrör med kommunal korridor-känsla? Ingen vet.
Vänd något gammalt upp och ner och sätt i en glödlampa. Typ.