Gravid vecka 24

Vecka 24, låter väldigt mycket tycker jag. Ganska nära 30 liksom, och då känns det som det snart är över haha. Detta är den sista veckan i andra trimestern. Den som kallas den behagliga och ofarliga delen av graviditeten. Kan man slarva med kost och liknande nån gång ska det vara under denna tid. Bebisen är inte så känslig som i början och växer inte och utvecklas inte lika individuellt som i sista trimestern. Nu är det ju exakt fyra månader kvar till beräknat förlossningsdatum om man räknar det enkelt. Innan man själv blev gravid fattade man ju ingenting av det där med veckor.
Bebisens smaklökar är nu utvecklade, hoppas han gillar bönor och vitlök! Från och med denna vecka kan bebisens lungor andas luft om den skulle födas för tidigt. Den har då 20-25% chans att överleva. Med vanligt stetoskop kan man höra barnest hjärtslag genom mammans mage. Hormonerna i mammans kropp börjar stabilisera sig och humöret kan bli jämnare. Bebisens hörsel är väl utvecklad och den känner igen mammans och pappans röster. Den hör mina hjärtslag och den börjar få det lite trångt inne i gosmagen. Mina ögon kan bli torra och ljuskänsliga, som om de inte vore handikappade nog redan från början.
 

Äntligen på väg...?

På grund av tekniska problem och därmed inställt flyg till Oslo missade jag igår planet till Arlanda. Kom till slut till Oslo och fick knalla över till hotellet. De skulle bjuda på "snacks" från minibaren, det fanns två chokladbitar att välja på.... Jag sa att jag.är gravid och måste ha mat. Fick tillslut en gammal macka. Rummet var i alla fall stort och fint och hade badkar. Jag tappade upp vatten direkt och efter lite tv lade jag mig i badkaret och läste. Ställde sen väckarklockan på 05.00 och somnade klockan 4. No comments på den. Åt gudomlig hotellfrukost imorse, även om jag kände att brieosten såg hånande på mig.
Herregud så trött jag är nu. Sitter i alla fall i gaten och ser att det står ett plan redo och väntar. Känns tryggt.
Självklart ska det bli jättekul att komma hem men jag måste erkänna att destinationerna runtom här ändå lockar, Rom, Paris, Köpenhamn. Och när de ropar ut att en person saknas till Malagaflyget blir man ju helt galen.

Resetorsdag!

Idag ska jag till doktorn och hämta lite papper, till jobbet och lämna lite papper, till fysioterapeut och bli behandlad/misshandlad. Nej men på allvar, det kan ju inte göra ont att gå på nåt sånt när man är gravid? Eller? Det ska ju vara behandling mot ont i fogen. 
Har packat väskan och ska åka ikväll, blir skönt och kul! Hade typ som en resfeber inatt, ytterst konstigt. Lyssnar på nya Håkanplattan, hela är nu släppt på Spotify. Minns ni livet innan Spotify? Jag gör knappt det. Var hade man de 6000 låtarna då? Hur valde man vad man skulle höra på? Skulle mitt Spotifykonto bli typ tömt eller nåt skulle jag gå under. 
Lovade bröllopsbloggande denna vecka, men jag hinner inte göra i ordning inläggen nu.
Kommer nog inte bloggas så mycket när jag är borta, men häng med retrobohem på Instagram!