Thaithai julkalender Dag 7

Mitt i natten vaknar jag av mystiska ljud, inser snabbt att det är K som ligger på toaletten och kräks. Stackars, stackars honom, det är verkligen hemskt att bli så där dålig. Genast börjar vi båda tänka på att vi ju skulle iväg på vårt äventyr och nu kommer det inte gå. Han ligger helt utslagen på sängen och mår fortfarande dåligt när jag vaknar. Jag får boka om äventyret och istället åker vi andra till Phra nang, stranden som ligger bredvid Railay där vi var igår. Knasigt nog är halva stranden avstängd för filminspelning, mamma berättar att i de fina bungalowsen som gömmer sig bakom staketen har både Madonna, Sting och Brad Pitt bott. Jag spanar efter moviestars men sedan kommer ett thailändskt gäng utklädda soldater med plastiga automatvapen, efter det slutar jag spana.


Vi promenerar till strandens ände där folk klättar i kalkstensbergen, det droppar från de uthängande klipporna ner i vattnet, i en grotta offras gåvor till ett uppställt tempel. Det finns lyxiga solstolar med sköna kuddar ett par meter upp från strandkanten. Longtailbåtar fungerar som restauranger och jag äter en underbar vegetarisk Pad thai för 60 Baht. Jag läser ut en bok och börjar på en annan. Men det är ju så synd att K inte är med, och man vet att han ligger på hotellet och mår dåligt. Stackarn.


Vi återvänder precis när regnet kommer och det faller bara ett par droppar, vi hoppar ner i den alltid lika varma hotelpoolen och tar en öl. Sedan går jag, mamma och Eva ner till massagen. Jag tar en fotmassage, en timmessköna tryck på fötterna och benen avslutas med snabba xel och nackmassage. Otroligt skönt!


Efter en stunds vila går vi ut för att äta, alla minus K. Vi tar nån restaurang längs stranden och det blir nog semesterns sämsta middag. Återigen tänker jag att de enkla torgrestaurangerna är de allra allra bästa. Jag äter små korgar med kyckling och majs och några köttbullsliknande saker som smakar sula. Så jag går hem, magen bubblar och är spänd. Jag känner mig hängig. Nu myser jag och K på hotellrummet med film och magont. Så kan det gå. Säkert bättre imorgon. Då vi ska boka båttripp!

 

 

Kommentera här: