Isländskt återfall

Igår pratade vi om Island och jag fick akuta flashbacks, trots allt jobbigt där, att mitt jobb var ett slaveri och de obarmhärtiga vindarna blåste loss öronen på oss var det en häftig tid vi alltid kommer minnas.
Folk vistas av förklarliga väderskäl inte speciellt mycket utomhus, det är inte det att det är iskallt och snöigt som namnet på ön kan antyda. I Reykjavik är medeltemperaturen 11 grader. Under de månader vi var där (januari-april) växlade det mellan -8 och + 5. Lite snö ibland, mkt regn och nästan alltid blåsigt. De dagar solen var framme och det var uppehåll drog folk på sig ballerina och jeansjacka. Och alla tjejer hade rumptighta typ jazzbyxor som sedan gick rakt ner och lätt utställda från mitten av låret typ. Mindre snyggt. Men när det blåser på ordentligt och lastvindarna när du kommer mellan husen nästan välter dig, skräp virvlar i luften som i mindre tromber och regn blandat med havsvattnets vågstänk sköljer bort smink och frisyr. Ja då är det lätt omysigt.
Därav har de Drive thru på kiosker som typ 7/11 och grillgatukök och på macken kan du betala nåt öre extra per liter för att slippa gå ur bilen och istället ha en inplastad man som tankar för dig. Tänk skyddsdräkt i filmer med smittsamma sjukdomar. Och apropå gatukök så låter de hamburgarna ligga i varmt fett hela dagen för att hålla värmen, sen har de på rödkål. Nej tack till de två "idéerna". Pizza är de riktigt bra på, man väljer vilken storlek och vilka pålägg man vill ha och betalar per antal. Det är dessutom ganska billigt där. Plockgodis är också billigt, och även hyrfilmer. Det var vårt stora nöje haha. Folk umgås som sagt inte utomhus och att komma från Spanien där man aldrig umgås hemma hos varandra till detta lite stängda land på det sättet, ja det var en omställning. Lärde man känna folk var man mer än välkommen in till dem men då måste man ju oxå stöta på dem nånstans först. Ett av världens trevligast folk är de dock, alla pratar perfekt engelska och är väldigt sociala och världsmedvetna, tillitsfulla och generösa.
Noa Licorice BombsFreyju Draumur
Chokladtäckt lakrits.
Tromp (3x 45 gr)Tromp Bites (150gr.)
Marsipan och lakrits med chokladöverdrag.
Icelandic Dried Fish Bites 100g
Torkad fisk som ätes med smör på. (inte så gott eller smakrikt)
Egils Appelsin - plastic bottle 500 ml Egils appelsin, min favvoläsk
Supergoda youghurtar
Kaffí Duus, vårt stammishak
Varma sallader med mängder av stora skaldjur
Pizza från amerikanska Dominos.
Här bodde vi de första veckorna
Vår kompis nya studio, det var med Hlynur som Kent jobbade.
På Kaffitárs fabrik var jag på arbetsintervju men jobbade sedan med städ på Icelandair flughotel
Ikväll ska jag lägga ut lite av våra egna bilder.
1 Frida:

skriven

Älskar hur du skriver! Åh, dessa underliga platser som man kan älska och hata på samma gång... <3

Kommentera här: