Bibliotekstjuven

John Manneus (spelad av Gustaf Skarsgård) i Kungliga biblio
Såg ni del 1 av 3 på SVT igår? Gustav Skarsgård spelar en loserkille med ekonomiska problem, han får en deltid på Kungliga biblioteket och för att kunna frottera sig med denna kulturelits vanor krävs en världsvana och ekonomi han inte har. Ändå bränner han pengar på fina cigarrer och trams, för att kunna leva så börjar han stjäla böcker från biblioteket och sälja vidare.
Faktsikt har det funnit en sådan historia i Danmark, självklart baseras serien på det även om den inte handlar om samma personer. Ångestframkallande att titta på när han långsamt gräver sin egne grav, man blir irriterad men samtidigt är det en bra serie. Intressant att se insidan av Kungliga biblioteket.


Kommentarer
Postat av: Malin

Ååååh, jag gillade. Man blev engagerad, arg men samtidigt nyfiken på hur han skulle ta sig ur det hela. Sen är han ju gullig att vila ögonen på!

2011-01-13 @ 22:20:00
Postat av: Joel Burman

Det var ju i Sverige det hände. Fattar inte hur du kan ha missat det. Den här serien bygger ju på den händelsen men vissa saker på det personliga planet har de förändrat. Ex. så var den verkliga tjuven chef för handskriftsavdelningen (Reuben Sallmanders roll) och hade inte fru och barn som jag förstått det via tidningsartiklar.

2011-01-20 @ 00:23:50
URL: http://www.joelburman.com
Postat av: Plum

"Faktsikt har det funnit en sådan historia i Danmark, självklart baseras serien på det även om den inte handlar om samma personer."Wow.

2011-01-26 @ 22:38:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: