Frihet på nätet

"Folk vill hellre hata en grej som låtsas var på riktigt, snarare än att uppröras över verkligheten."
Ett underbart citat från Romain Garvas som har regisserat bl a den här videon för artisten M.I.A. Den och flera andra av hans videor är censurerade från tv, inte så otippat, men även från Youtube pga dess verklighetstrogna våldsscener. Mycket märkligt eftersom det finns både självmord och Saddam Husseins avrättning att beskåda om man känner för det.
Jag tycker internet ska vara öppet för allt, det är valfritt att gå in på en site och kolla på saker, det är inte som att råka zappa förbi en kanal och det visas något övergrovt.
Älskar internets tillgänglighet till allt. Självklart inte barnporr och sånt skit men det kommer aldrig kunna vara  helt skyddat från sånt tyvärr. På nåt sätt kanske det är bättre om folk hittar vad de söker på en skärm istället för att gå ut och leta efter det. Men det är en fråga som kan diskuteras i år och dagar och alla tycker säkert olika. I alla fall är det imponerande att tänka på vad internet gjort för världen de senaste tio åren bara.
Hur utbildningar förändras, hur världens avstånd blir kortare, hur sociala medier ersätter och utvecklar vårt sociala liv, alla information du söker finns bara ett knapptryck bort, googla har blivit ett verb som används flitigt och med ett tangentbord under fingrarna har du hela världen för dina fötter.

Kommentera här: