Kulturell onsdag med hobbitinslag

Oj va konstigt det blev igår. Vi började med vin på gamla Rabarbra, nu mer Antikvariatet. Trevligt, mysigt och jag underhöll de andra med att bläddra i en gammal kokbok från 72 där hamburgare var en nyhet och lever föreslogs som en del av den grundläggande kosten. Illustrerat av vidriga bilder. Jag älskar såna böcker.
Sen gick vi till ståtliga Nidarosdomen för konserten. Som var en orgelfest. Ackompanjerat av Motorpsycho. Och det var verkligen en orgelkonsert. Vi kändes oss lite paffa, fem rockare på rad med strålkastare i ögonen och förvånade ansikten. Och ganska snabbt uttråkade uttryck. Ljudet var maffigt där bas blandades med stororgel och kraftiga trummor. Det hela förstärktes av den häftiga ljusshowen som gjorde kyrkan lite spöklik och åskväderaktig.
Men efter en halvtimme var man helt mätt på det och det började klia i hela kroppen av att sitta ner och ha ganska tråkigt. Kändes ungefär som att vara på ett enformigt föredrag.
Efter konserten gick vi till Den gode nabo, vid Bakke brus ände. En anonym dörr öppnas till en helt annan värld. Huse står på pålar i vatten ovh har så gort i några hundra år. Inuto är det snett och vint och krokigt. Levande ljus kastar skuggor över de gamla skinn- och trämöblerna. Ett spelmanslag satt där inne runt ett bord och spelade fiol, flöjt och banjo som fick en att vilja stampa i govlet och riva av en armkroksdans. Typ. Tänk Sagan om ringen möter Irland och 1800-talet. Vi började genast fantisera om att Aragorn skulle sitta i ett hörn.
På Den gode nabo har de 200  ölsorter, vi prövade en lokal mörk öl. Pappa vi får gå dit när du är här nästa gång!
Under sommartid har de den här flytbryggan som uteservering :)

Kommentera här: