Klart det blev en julmust...

Och på en gång kom julkänslan, lite smutsig snö låg i vägrenen vid Storlien. Men det var musten som gav feeling. På onsdag ska jag till Åre för att hämta mina vinterdäck, då får man passa på att ta en julmust och pepparkaksfika när man är i Sverige. Pepparkakor finns iofs här också. Men istället för must har de Julebrus eller Tomtebrus och det är en helt annan dryck.
Vi handlade massa mat på Storlien så i veckan blir det ärtsoppa nån dag och sejfilé någon annan dag, vitkål har vi kvar sedan fårikål-koket så den ska fräsas på och kanske ätas med någon kyckling eller laxbit, det får vi se.
Mamma skickade med Pluras spanska kokbok upp, den lockar med recept från Barcelona, Mallorca och hemmaplan. Blir sugen på att slänga ihop en tapaskväll hemma, eller testa nya tapasrestaurangen Sabor som öppnat nere på Bakklandet. När man bläddrar i boken hör man Pluras stämma i bakhuvudet, "tärna köttet, eller liksom bara skär det" typ nåt sånt. Och bilderna är enkla och härliga med en Plura-twist, typ han står i en ickepretto spansk miljö och grillar med ett snöre korvar runt halsen. Gotta love him.
Och mina egna Spanienminnen väcks, av det lite mer autentiska Spanien som man hinner lära känna när man bor där. Men just nu vill jag ju bo här :)
Kolla vad många goda bönor och frön vi köpte idag! Finns inget godare än bönor.
Taco Spice Mix Smoked Chili & Garlic
Har ni förresten smakat den här? Supergod rökig smak, funkar inte bara till tacofärs utan även annars.

Kommentera här: