Gravid 19+3, dvs vecka 20!

Vi var på ultraljud i onsdags och fick nytt datum för beräknad förlossning, 20 augusti, lite tidigare än vi trott. Tyvärr är inte bebisen Made in London (jag hade redan en plan för att den skulle kunnat tatuera in det haha). Den var redan i magen när vi var i London, så den har fått vara med om en rejäl magsjuka, lite alkohol och en riktig punkkonsert, det är bra för den att börja i tid!
Nu går jag alltså in i nya veckor på tisdagar, kommande tisdag blir vecka 21. Halvtid! 
Och vad händer i kroppen och magen just i nuvarande vecka då?
Jo nu är fostret ungefär lika stort som en honungsmelon, så då är det ju lätt att gissa att livmodern inte längre är en nätmelon, gud som det växer där inne altlså! Livmdern går ända upp till naveln och redan nu kan man få putnavel, men det är itne jag i närheten av. Bebisens ögonlock är färdigutvecklade, den börjar nu få ögonfransar, såna där långa sammetsmjuka bebisfransar ni vet. Svettkörtlarna är färdiga men det är först efter förlossningen som den börjar svettas. Mamma däremot, ja, igår stod jag i kylrummet på jobbet större delen av tiden...
Bebisens hörsel är färdigutvecklad och bebisen är lika känslig för beröring som en ettåring! Nu är det slut på att råka bonka in i saker och låta Rocker hoppa upp när man ligger ner osv. Btw gjorde det ont på ultraljudet och hela kvällen efteråt!

Kommentera här: