Muffin in the making

Oljiga muffins
 
Låter inte så gott med oljiga muffins, men det som skiljer dem från "vanliga" är att man använder olja istället för smör. Så här gjorde jag supersmarriga chokladmuffins idag!
 
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ dl socker
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
3/4 dl rapsolja
1/4 dl kokosolja
200 g smält blockchoklad
salt
 
Vispa ihop ägg, mjölk och olja. Blanda de torra ingredienserna och blanda sen ihop allting. 
Grädda 12-15 minuter 175 grader.
 
Dessa muffins blev kladdiga, lena och mjuka i smaken. De blev lite för stora och flöt ut lite för mycket, men det är ju för att jag hällde i för mycket smet i formarna. Men gud så goda de blev!
 
Dränkta muffins
 
1½ dl socker
100 g smör
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
Smält smöret och häll det över sockret, vispa hårt, häll i ett ägg åt gången och vispa hårt mellan. Blanda allt det torra och blanda ihop allting.
Grädda 15 min 200 grader.
 
När du tagit ut dem naggar du dem och gör, enligt inspiration från Ernst, en liten lag att hälla över. Jag kokade apelsinjuice, citronsaft, citronzest, ingefära och lite socker. Skeda över och låt allt svalna.
 
Dessa muffins blev mer fasta i formen, bra om man vill göra cupcakes med frosting.

Kommentera här: