Midsommar i Norge

Det började spöregna, vilket ju hör till ett midsommarfirande. Enligt traditionen trotsade vi så klart vädret och satt ute under tak och avnjöt sill, ägg, färskpotatis och Västerbottenpaj, allt köpt i Sverige! Det dracks ett par nubbar, själv höll jag mig till äppelläsk.

Allt avslutades med min jordgubbstårta och sen gick vi in för det regnade bara mer och mer. Då kom matkoman, alla halvlåg i soffan och pratade om olika stadier av mättnad. De som inte ammade eller var gravida orkade inte ens dricka mer öl. Men det var gött med sill!

Vid elva åkte vi hem och tände massa ljus och såg en film innan vi däckade i 12 timmar! Man får väl passa på nu.





Mina goda midsommarbak, i pajen är det purjo och stekt bladspenat plus massa Västerbotten och römme, den goda norska motsvarigheten till gräddfil typ. Kakan har körsbärssylt och den fantastiska romkremen som finns här, ingen smaklös grädde utan en fyllig vaniljkräms liknande sak med en hint av vuxensmak. Och massa goda jordgubbar, som verkligen var sommargoda!

Kommentera här: