Helg med mormor och morfar

Astor väntade glatt på sin mormor och morfar på Starbucks på Vaernes och det var så kul när de kom! Vi hade inte värsta turen med vädret men på fredagen hängde vi här hemma och pratade, lekte och fikade. På kvällen gjorde vi bönnachos och drack vin.
 
I lördags var vi på Rockheim, ett museum över den norska musiken. Det var jättecoolt med olika tidsepoker, uppbyggda rum med massa coola prylar, väldigt modernt med interakriva utsällningar där man själv medverkade. T ex bytte man låt på en jukebox och då kom info om den låten och tiden upp på väggarna i bilder och filmer. Med laserpekare lyste man på olika instrument på en stor vägg och man hade hörlurar på sig och fick höra och veta mer om just det instrumentet. Det fanns en "turnébuss" med skärmar med gamla tidningsrubriker som man tryckte på och fick veta mer iom just den händelsen genom musik i lurar och skärmar runtomkring. Ett rum var som en liten hytte där det hade varit fest, så låg det massa kassettband med olika blackmetalband på ett bord och man stoppade i det man ville veta mer om i en gammal bandspelare, då sattes musiken på jättehögt och en vägg blev infotavla om just det bandet.
Ett rum var som ett retro vardagsrum och där byttes hela väggarnas motiv ut, allt från skivomslag till gamla tapeter. Man kunde klä ut sig och pröva på olika instrument, och just nu har Pattie Boyd en utställning som heter George (Harrison) Eric (Clapton) and me. Inte helt fel personer med umgänge att se gamla foton på!
 
 
Museumets restaurang låg jättefint med utsikt över fjord och fjäll åt ena hållet och stan åt andra hållet. Vi åt räkmackor och drack gott, de skulle strax stänga så de bjöd på kaka (svensk servitris hihi) och de hade en brunch som så god ut så den ska testas någon dag.
 
 
Själva museumet ligger i ett nån gammal industribyggnad och är väldigt bevarad i den stilen, taket utomhus är bilder av olika skivomslag, tidigare lös det också i olika färger men det störde tydligen flygtrafiken. Inne är det rå betong, avkapade metallrör och det ruffa får liksom skina och resten har anpassats. I love.
 
Besöket var verkligen kul och passar stor som liten! Astor var ju i underkant ung så klart men han kunde i alla fall inte sova utan satt och såg sig omkring och lyssnade på alla beats, riff och toner.
 
På kvällen blev det grill, jag fick stå ute i duschregn som började i den sekund jag tog tallriken och skulle gå ut och grilla. Men det blev sol i detta ösregn och det kom regnbågar och det blev jättehäftigt! Och god mat :)
 
 
Astor ville inte direkt sova när mormor och morfar va på besök så klart. Men annars har han varit på strålande humör! Och han har tryckt fram en till tand! Bredvid den första. Och i söndags satt han själv! Utveckligen alltså!
 
Vädret på söndagen va ju inte det roligaste men vi klädde på oss och gick promenadvarvet längs vattnet, Kents pappa och Hanna kom också och när vi kom in i värmen igen stekte vi våfflor! När alla åkt hem spädde jag ut tårarna med badvatten och fick sällskap av plaskiga Astor. Efteråt slocknade vi i sängen allihop.
 
Tiden går fort när man har kul men man hinner ändå mycket på en helg. Snart ses vi igen, i Oslo på Rolling Stones!
 
Astor fick ett påskägg med fina kläder i, här har han på sig flygplansbodyn. Sen slaktade Rocker påskägget fast Astor också ville leka med det på golvet. 

Kommentera här: